Alles voor in je huis

Alles voor in je huis

Heb je net je eerste huis gekocht, dan heb je vast nagedacht over zaken als meubels. Ga je verhuizen en wil je alles opnieuw inrichten? Dan sta je mogelijk voor een dilemma. Want wat moet je allemaal kopen voor je nieuwe huis? In deze bijdrage geven we je meer informatie over waar je allemaal aan moet denken in je nieuwe huis. Zo heb je een lijst die je gemakkelijk kunt doorlopen bij het uitkiezen van nieuwe spullen.  Wanneer je al in een eigen (huur)huis hebt gewoond zul je waarschijnlijk al het een en ander meebrengen. Een aantal meubels, een stofzuiger en een koelkast hebben de meeste mensen die op zichzelf wonen namelijk wel. Heb je ook gedacht aan bijvoorbeeld warmtepompen? Ga je voor het eerst op jezelf wonen of trek je samen met een partner in? Dan zul je waarschijnlijk moeten beginnen met deze basisdingen. 

Wat heb je nodig in de hal?

Een lijst maken is het makkelijkst wanneer we dit doen per ruimte. We beginnen met de hal. Bij het binnenkomen van de hak zul je een aantal dingen nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan: een schoenenrek, een kleine tafel, een paraplubak, een bakje voor je sleutels en een deurmat. 

Wat heb je nodig in de woonkamer?

Van de hal komen we in de woonkamer. In de woonkamer wil je lekker kunnen zitten, gezellig kunnen eten of rustig televisie kunnen kijken. Om dit te realiseren is kun je de items kopen,  zoals comfortabele banken, stoelen, relaxfauteuils, schilderijen, een salontafel, planten, een televisie, een televisiemeubel, een warm vloerkleed, gordijnen, een klok en lampen.  Maar heb je ook gedacht aan airconditioning

Wat heb je nodig in je keuken?

In de keuken denk je waarschijnlijk aan een keukentafel, waar je fijn kunt dineren met je gezin, familie of vrienden. Een keuken beschikt over een afwasborstel, een broodrooster, een oven, schalen voor fruit, glazen, koffiebekers, een kookplaat, keukenscharen, een magnetron, mokken, onderzetters voor pannen, theedoeken, theepotten, een waterkoker en een zeepdispenser. 

Wat heb ik nodig in mijn badkamer en toilet?

De behoeften en voorkeuren voor badkamers en toiletten kunnen variëren afhankelijk van de persoon en het huishouden. Over het algemeen zijn er echter een aantal basisvoorzieningen die de meeste mensen graag in hun badkamer en toilet hebben. Een goed werkende toilet is natuurlijk essentieel, evenals een wastafel met opbergruimte voor toiletartikelen. Een douche en/of bad zijn ook gebruikelijk, afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeur. Goede verlichting is belangrijk voor de veiligheid en sfeer, en voldoende ventilatie om vocht en geuren af te voeren is ook nodig. Handdoekrekken of haken en een afvalbak zijn handige toevoegingen, evenals een spiegel voor persoonlijke verzorging.

Wat heb ik nodig in de slaapkamer

Voor de slaapkamer kun je denken aan een bed, een dekbed, een overtrek voor het dekbed, hoeslakens, gordijnen, kussens, een nachtkastje, een spiegel en goede verlichting.  Deze lijst geeft een goed beeld van wat je allemaal nodig kunt hebben in een nieuw huis, maar natuurlijk zullen er altijd zaken zijn die je niet op deze lijst zult vinden. Denk dus goed zelf na en kijk naar je persoonlijke situatie wanneer je spullen gaat kopen voor je nieuwe huis. Vraag aan vrienden die al op zichzelf wonen wat zij allemaal in huis hebben. Ze kunnen je vast helpen!