De virtuele pixel technologie voor led schermen uitgelegd

We hebben verschillende technische pagina’s over de invoering van de virtuele pixel technologie van LED-schermen gemaakt. Maar we zijn er niet helemaal zeker van of iedereen dit wel zal begrijpen vandaar een simpele uitleg over deze technologie. Voor de technische mensen, is het gemakkelijk om het basisidee te begrijpen, maar voor de mensen die geen technische kennis hebben, kan het te ingewikkeld zijn. Dus we hopen dat met het gebruik van deze pagina, we het voor iedereen duidelijk kunnen maken wat de belangrijkste theorie van de virtuele pixel technologie voor buiten led schermen is.

Laten we beginnen met het resultaat:

We verwijzen u naar de afbeelding hieronder van een LED scherm zonder virtuele pixel technologie (wij noemen dit ook wel “echte pixel” of “ware pixel”).

En we verwijzen  u naar de afbeelding hieronder die een led scherm met virtuele pixel technologie weergeeft.

Wat is het verschil van de twee letters “e”?
Uiteraard is de tweede letter “e” lijkt gladder.
Dus waarom ziet deze letter “e” er beter uit?
We kunnen dit op 1 manier uitleggen. In feite wordt in het systeem de “e” verwerkt in vier vakjes, die alle soortgelijke met de eerste letter “e” zijn.

En het led scherm controlesysteem “overlapt” alle 4 de led lampjes, en op deze manier, zijn er geen evidente “randen” aan de letter.

Om afbeeldingen en video’s  te verwerken, wordt op een soortgelijke wijze weergave gedaan.

Als conclusie, wil je de virtuele pixel technologie gebruiken, moet een pixel 4 leds hebben – 2 rode, 1 groene, 1 blauwe; bovendien moet de afstand tussen elke LED precies hetzelfde.
Maar dat wil niet zeggen dat het led scherm met bovenstaande functies heel ander werkt. De virtuele pixel van het LED scherm heeft dezelfde opzet.

De reden om met  de virtuele pixel technologie te werken is dat er minder leds nodig zijn en dus minder driver ic’s. Leddisplayexpert kan u hier meer uitleg over geven.