Slotenmaker een gilde beroep

Sloten beschermen onze kostbaarheden tegen inbrekers of andere ongenode gasten. Sloten zijn overal voor te vinden. Of het nu om een hangslot gaat of een slot in een antieke deur, het maken van sloten is een beroep waar de nodige vakkennis voor is vereist. Het zal niet meevallen om een goed slot zonder sleutel open te moeten maken. Dat is te danken aan het vele denkwerk dat er is besteed aan het ontwikkelen van steeds betere sloten. Waar in de zeventiger jaren een heel rijtje woningen was voorzien van dezelfde achterdeur sloten en sleutels is dat nu ondenkbaar.

De vakman schiet te hulp

Bij problemen met sloten is een slotenmaker de redder in nood. Een slot wordt ontelbare keren gebruikt en is zeker onderhevig aan slijtage. Een sleutel kan afbreken in een slot of er moet een cilinder worden vervangen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de sleutel gewoon een keer te zijn vergeten. Met het juiste gereedschap, kennis en ervaring krijgt een slotenmaker ieder slot weer open of gerepareerd, ook al is het misschien midden in de nacht. Via een centrale kan er altijd een afspraak worden gemaakt voor een oplossing in de buurt. Met een goed slot op de voordeur is het toch rustiger slapen.

De ruit hoeft er niet uit

Een slotenmaker in Tongeren vinden is dus gemakkelijk of het nu overdags is of ‘s nachts. Via de regenpijp omhoog klimmen naar een open raam is niet raadzaam om te doen. Wanneer de regenpijp afbreekt is een valpartij onvermijdelijk. Bij problemen met sloten is het beter om iemand met vakkennis in te schakelen en dat hoeft niet duur te zijn. Omdat de slotenmaker in het bezit is van geschikte gereedschappen kan het probleem vaak snel worden verholpen zonder de deur of het pand te beschadigen.

Betrouwbare ervaren slotenmakers

Of het nu om een versleten slot of een inbraak gaat, mensen staan klaar om te helpen. Voorzien van de juiste certificaten is de slotenmaker de betrouwbare persoon voor het hang- en sluitwerk. Brancheorganisaties stellen eisen en regels aan de aangesloten bedrijven. Betrouwbare slotenmakers met een fatsoenlijke factuur zijn er zeker in de buurt te vinden. Een deurslot repareren of installeren is een vak apart.