Voor alle kale plekken zijn er bodembedekkers!

De kale plekken komen in de herfst en de winter tevoorschijn? Wellicht zag jij ze ook in de zomer. Welke fraaie soorten grondbegroeiing zou je graag op die plaatsen willen zetten? Er zijn veel soorten bodembedekkers. Houd bij je keuze rekening met de standplaats. Komen de bodembedekkers onder een grote struik of boom, staan ze in de volle zon of op een vochtige plek. Het is belangrijks je keuze daarop te baseren, want ook deze planten hebben hun voorkeur. Wanneer deze groep planten op de juiste plaats wordt gezet zul je profiteren en genieten van een groen, grijs, rood of ander kleurig tapijt, dat geheel onkruidvrij blijft, mits je voldoende bodembedekkers zet. Bij de aankopen online zie je meteen de juiste toepassing, de kleur, standplaats, hoogte, het aantal planten per m2 en de prijs. Als je kiest voor bodembedekkers dan creëer je een plek in je tuin die onderhoudsarm is en blijft.

Om de puntjes op de i te zetten

Verschillende hoogtes aanbrengen door een boom te planten, hoge en lage struiken, een haag,  grondbegroeiing en/of leibomen zorgt ervoor dat er leuke doorkijkjes in je tuin ontstaan en variatie in kleur en bladvorm. Om de puntjes op de i te zetten kun je op saaie plekken bodembedekkers planten. Staan alle grote, middelgrote en lage struiken op hun plek? Heb je een boom als blikvanger? Staan er leibomen voor meer privacy in de zomer? Heb je een fraaie haag, die een walhalla is voor de mussen? Dan ben je al goed op weg er een heel bijzondere tuin van te maken, variatie in groei en bloei. Nu nog de kale, saaie en lelijke plekken wegwerken met bodembedekkers en het genieten kan beginnen.

Voor kleur en diverse bladvormen

Hoe prettig is het als je op één plek alle planten kunt kopen? Online alles in één keer bestellen en de tuin in om te gaan planten als jouw pakket is bezorgd. Bomen, struiken, vaste planten, hagen en grondbegroeiing voor kleur en diverse bladvormen in jouw droomtuin. Maar ook ideaal om de grond niet te laten uitdrogen. Over bodembedekkers wordt vaak een beetje denigrerend gesproken. Neem de tijd om te kijken hoeveel soorten, bladvormen en kleuren er mogelijk zijn. Ook over de toepassing raak je niet uitgesproken. Je kunt er zoveel mee doen, randbegroeiing, grondbegroeiing onder bomen en struiken, om bloembakken te verfraaien op te vullen, op een talud, tegen een schutting enz. Bodembedekkers maken je tuin tot een verzorgde plek. Houd de grond onkruidvrij na de nieuwe aanplant. Het tapijt zal snel dicht groeien en je hebt er bijna geen omkijken meer naar. Niet schoffelen tussen de bodembedekkers, maar onkruid met de hand verwijderen om de wortels niet te beschadigen. Houd het aantal planten per m2 aan en je krijgt snel een mooie groep bodembedekkers zonder onkruid.