Beveiliging van vastgoed bestaat uit drie lagen 

Beveiliging van vastgoed bestaat uit drie lagen 

Het beveiligen van vastgoed bestaat over het algemeen uit het doorlopen van meerdere stappen. De beveiliging van een woning bestaat namelijk niet uit één laag; althans, dat zou niet zo moeten zijn. Nog altijd vertrouwen veel huishoudens op de kwaliteit van het slot op de voor- en achterdeur van hun huis. Daar waar deze sloten absoluut geen garantie bieden, dat de kans op een inbraak minimaal is. Zelfs niet wanneer het om een pas opgeleverde nieuwbouwwoning gaat. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten sloten die je kunt gebruiken bij het beveiligen van woningen. Wanneer heb jij voor het laatst naar de staat van de inbraakbeveiliging van je woning gekeken? Je zou dit zeker eens per twee jaar moeten doen om inbrekers zo goed mogelijk buiten te kunnen houden. 

Beveiliging van vastgoed bestaat uit drie lagen 

Bij het optimaliseren van de inbraakbeveiliging van vastgoed wordt vaak gewerkt met drie verschillende lagen. De eerste laag wordt gevormd door de sloten die men binnen de woning gebruikt. Denk niet alleen aan de sloten op de voor- en achterdeur, maar ook aan bijzetsloten op ramen en bijvoorbeeld de deur van de schutting. Een tweede laag bestaat uit een alarmsysteem, welke je het beste zelf samen kunt stellen. Het is het alternatief voor het kopen van een bestaand pakket bij de bouwmarkt. Vaak sluit zo’n pakket niet goed aan de risico’s in de inbraakbeveiliging van jouw woning. Een derde laag in de inbraakbeveiliging van een huis bevat beveiligingscamera’s. Populair is de slimme deurbel, die men in steeds meer woningen gebruikt. Ook een camera aan de gevel van de woning helpt de kans op een inbraak te verkleinen. 

Goede sloten selecteren voor jouw woning 

Het is voor veel huishoudens niet gemakkelijk om een geschikt slot te vinden voor het beveiligen van hun woning. Wanneer je diverse modellen cilindersloten naast elkaar zet, zal niet altijd even duidelijk zijn wat de verschillen precies zijn. Belangrijk is het om te kijken naar het aantal punten waar de deur na montage van het slot verbonden zit met het kozijn. Des te groter dat aantal punten is, des te meer moeite kost het de inbreker om het slot te forceren. Daarnaast is het cruciaal dat een cilinderslot voorzien is van een anti-kerntrekcilinder. Nog altijd wordt kerntrekken door veel inbrekers gebruikt om een woning binnen te komen. 

Kijk ook naar de sloten op ramen in huis 

Niet alleen de voor- en achterdeur zouden van een goed slot voorzien moeten zijn. Houd ook rekening met het slot op de ramen. Dat geldt in het bijzonder voor de ramen die zich in de buurt van een regenpijp bevinden. Of wat te denken van het raam dicht bij het platte dak van de aanbouw of de garage? Het zou voor inbrekers relatief makkelijk zijn deze ramen open te breken, wanneer de kwaliteit van het slot op zo’n raam onvoldoende is. De kwaliteit van een slot valt af te lezen aan de beoordeling van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze stichting voorziet sloten van een beoordeling tussen de nul en maximaal drie sterren.