Wat moet je weten over de SVOH subsidie? 

Alles voor in je huis

Alles voor in je huis

Heb je net je eerste huis gekocht, dan heb je vast nagedacht over zaken als meubels. Ga je verhuizen en wil je alles opnieuw inrichten? Dan sta je mogelijk voor een dilemma. Want wat moet je allemaal kopen voor je nieuwe huis? In deze bijdrage geven we je meer informatie over waar je allemaal aan moet denken in je nieuwe huis. Zo heb je een lijst die je gemakkelijk kunt doorlopen bij het uitkiezen van nieuwe spullen.  Wanneer je al in een eigen (huur)huis hebt gewoond zul je waarschijnlijk al het een en ander meebrengen. Een aantal meubels, een stofzuiger en een koelkast hebben de meeste mensen die op zichzelf wonen namelijk wel. Heb je ook gedacht aan bijvoorbeeld warmtepompen? Ga je voor het eerst op jezelf wonen of trek je samen met een partner in? Dan zul je waarschijnlijk moeten beginnen met deze basisdingen. 

Wat heb je nodig in de hal?

Een lijst maken is het makkelijkst wanneer we dit doen per ruimte. We beginnen met de hal. Bij het binnenkomen van de hak zul je een aantal dingen nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan: een schoenenrek, een kleine tafel, een paraplubak, een bakje voor je sleutels en een deurmat. 

Wat heb je nodig in de woonkamer?

Van de hal komen we in de woonkamer. In de woonkamer wil je lekker kunnen zitten, gezellig kunnen eten of rustig televisie kunnen kijken. Om dit te realiseren is kun je de items kopen,  zoals comfortabele banken, stoelen, relaxfauteuils, schilderijen, een salontafel, planten, een televisie, een televisiemeubel, een warm vloerkleed, gordijnen, een klok en lampen.  Maar heb je ook gedacht aan airconditioning

Wat heb je nodig in je keuken?

In de keuken denk je waarschijnlijk aan een keukentafel, waar je fijn kunt dineren met je gezin, familie of vrienden. Een keuken beschikt over een afwasborstel, een broodrooster, een oven, schalen voor fruit, glazen, koffiebekers, een kookplaat, keukenscharen, een magnetron, mokken, onderzetters voor pannen, theedoeken, theepotten, een waterkoker en een zeepdispenser. 

Wat heb ik nodig in mijn badkamer en toilet?

De behoeften en voorkeuren voor badkamers en toiletten kunnen variëren afhankelijk van de persoon en het huishouden. Over het algemeen zijn er echter een aantal basisvoorzieningen die de meeste mensen graag in hun badkamer en toilet hebben. Een goed werkende toilet is natuurlijk essentieel, evenals een wastafel met opbergruimte voor toiletartikelen. Een douche en/of bad zijn ook gebruikelijk, afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeur. Goede verlichting is belangrijk voor de veiligheid en sfeer, en voldoende ventilatie om vocht en geuren af te voeren is ook nodig. Handdoekrekken of haken en een afvalbak zijn handige toevoegingen, evenals een spiegel voor persoonlijke verzorging.

Wat heb ik nodig in de slaapkamer

Voor de slaapkamer kun je denken aan een bed, een dekbed, een overtrek voor het dekbed, hoeslakens, gordijnen, kussens, een nachtkastje, een spiegel en goede verlichting.  Deze lijst geeft een goed beeld van wat je allemaal nodig kunt hebben in een nieuw huis, maar natuurlijk zullen er altijd zaken zijn die je niet op deze lijst zult vinden. Denk dus goed zelf na en kijk naar je persoonlijke situatie wanneer je spullen gaat kopen voor je nieuwe huis. Vraag aan vrienden die al op zichzelf wonen wat zij allemaal in huis hebben. Ze kunnen je vast helpen!

Je tuin inrichten 

Je tuin inrichten 

Tuinieren en het inrichten van je tuin kan een zeer ontspannende en plezierige activiteit zijn.  Er zijn talloze opties om uit te kiezen, afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en budget. Bepaal van te voren de functie van je tuin en bijvoorbeeld welke tuinaccessoires je terug wilt zien. Wil je een plek om te ontspannen, een plek om te tuinieren, of wil je een combinatie van beide? De functie van je tuin bepaalt grotendeels hoe je deze gaat inrichten, zorg dus voor een goede indeling. Plaats een terras of zithoek op een plek waar je van de zon kunt genieten en waar je gemakkelijk kunt komen vanuit je huis. Je kunt van te voren een ruwe schets maken van de grootte en vorm van je tuin, dit kan je helpen bij het plannen van de lay-out en het kiezen van de juiste planten en bloemen. Hieronder enkele ideeën om je te helpen bij het inrichten zodat je van de zomer optimaal kunt genieten van je tuin.

Terrasmeubilair

Een comfortabele zitplaats is essentieel voor elke tuin, kies vooral voor een stijl die bij jou past. Er is tegenwoordig veel verkrijgbaar in elke prijsklasse. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tuintafel van hout met bijpassende stoelen of bijvoorbeeld een stoere industriële set. Kies een stijl die bij jou past en hou daarbij rekening met het aantal mensen in je gezin en het aantal mensen dat je zou willen ontvangen. 

Plantenbakken

Plantenbakken zijn een geweldige manier om kleur en textuur toe te voegen aan jouw tuin. Je kunt kiezen voor traditionele klei- of terracotta potten of voor moderne en strakke plantenbakken van kunststof of metaal. Maak het onderhoudsvriendelijk: Overweeg bij het kiezen van planten en decoraties hoeveel onderhoud deze nodig hebben en hou rekening dat ze passen bij het klimaat, de bodem en de hoeveelheid zonlicht in je tuin. Je kunt ook kiezen voor een bepaald thema of kleurenschema om een ​​mooie samenhang te creëren. . Als je weinig tijd hebt om je tuin te onderhouden, kies dan voor planten die weinig verzorging nodig hebben en vermijd decoraties die veel onderhoud vergen.

Tuin ornamenten en decoraties

Van tuinbeelden tot fonteinen, er zijn veel ornamenten om uit te kiezen om je tuin te decoreren. Kies iets dat past bij de stijl van jouw tuin en wat je echt mooi vindt. Daarnaast zijn er tuindecoraties te koop die ervoor zorgen dat je tuin jouw persoonlijkheid weergeeft. 

Tuinieren boeken en workshops

Als je nieuw bent in de wereld van tuinieren, kan het handig zijn om een aantal boeken te lezen om meer te leren over het onderhoud van de tuin, planten en bloemen. En wanneer je echt serieus bent over tuinieren, kan het volgen van een workshop een geweldige manier zijn om nieuwe vaardigheden te leren en je kennis te vergroten. Hopelijk hebben deze ideeën je geïnspireerd om jouw tuin in te richten en te decoreren. Vergeet niet dat jouw persoonlijke smaak en stijl de belangrijkste factoren zijn bij het kiezen van tuin accessoires en het inrichten van jouw tuin.

Alles over de meterkast

Alles over de meterkast

Iedere woning heeft een centrale plek in huis waar de meterkast zit en waar alle voorzieningen samenkomen. In een meterkast vind je zoal de elektriciteitsmeter en de watermeter. Daarnaast zit er in een meterkast ook een groepenkast. Een ander woord voor groepenkast is de stoppenkast. Wat is eigenlijk de functie van een groepenkast? En in welke situaties moet je een groepenkast bijvoorbeeld gaan vervangen? Een groepenkast samenstellen wordt vaak gedaan door een erkend en vakkundig bedrijf. Zij kunnen je adviseren en helpen bij de samenstelling van de groepenkast. In deze blog lees je meer over een groepenkast en wat je kunt doen om deze te vervangen in je eigen woning.

Groepenkast: wat is dat?

Een groepenkast is nodig voor de stroomvoorzieningen in het huis. Vanuit deze kast wordt er stroom naar alle apparaten in huis gestuurd. Wanneer er problemen zijn met de groepenkast kan er stroomstoring ontstaan. Het is zelfs mogelijk dat er brand ontstaat in de groepenkast. Een groepenkast is daarom een gevoelig onderdeel van de meterkast waar zeer voorzichtig mee omgegaan moet worden.

Kun je zelf een groepenkast vervangen?

Het is toegestaan om als huiseigenaar een groepenkast in de meterkast te vervangen. Echter wordt dit niet altijd aangeraden. Vanwege de kwetsbaarheid van een groepenkast en de potentiële gevaren die erbij komen kijken, zoals bijvoorbeeld een elektrische shock, is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Wanneer de groepenkast in je woning verouderd is kan het handig zijn om deze te laten vervangen. Dit komt doordat een verouderde groepenkast onveiliger is dan nieuwere groepenkasten. Daarnaast kan het zo zijn dat de groepenkast moet worden vervangen omdat je regelmatig te maken hebt met overbelasting. Het vervangen van een groepenkast vergt de nodige kennis en ervaring. Lees je daarom van tevoren goed in en schakel een erkend bedrijf in voor hulp.

Handige tips voor vacatures elektrotechniek

Onmisbaar bij het ontwerpen van een woning 

Onmisbaar bij het ontwerpen van een woning 

Waar denk jij het eerste over na bij het ontwerpen van een woning? De kans is zeer groot, dat dit niet de sloten op de voor- en achterdeur van het huis zijn. Huishoudens besteden doorgaans ontzettend veel tijd aan het indelen van de beschikbare ruimte, de keuze voor de raamdecoratie, de keuken en bijvoorbeeld de badkamer, enzovoorts. Het belang van een goed slot mag echter niet onderschat worden. Dat geldt niet alleen bij het ontwerpen van een woning, maar bijvoorbeeld ook voor de aanschaf van een nieuw huis. Hoe snel kijk jij naar de kwaliteit van het slot op de voordeur? Overigens is niet alleen de kwaliteit van het slot op de voor- en achterdeur van belang. Kijk ook naar de robuustheid van sloten op ramen en bijvoorbeeld op de schuttingdeur in de tuin. Het zijn factoren die helpen de kans op een inbraak in huis sterk te verkleinen. 

Tip: raadpleeg een slotenmaker in de buurt, wanneer je de bestaande sloten op een onlangs aangekochte woning te laten vervangen. Hoewel je dit zelf ook zou kunnen doen met de instructies die je op het internet vindt, vertrouwen veel huishoudens liever op de kwaliteit van een ervaren slotenmaker. 

Kwaliteit van sloten vaststellen met SKG 

Ken jij SKG al? Het is een afkorting van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke partij helpt woningbezitters onder meer bij het vaststellen van de kwaliteit van een slot. Vaak blijkt dit behoorlijk lastig te zijn, wanneer je niet thuis bent in deze wereld. De stichting geeft sloten een beoordeling, waarbij het aantal sterren afhankelijk is van de weerstand die het slot biedt bij een inbraakpoging. Sloten krijgen in het meest gunstige geval een beoordeling van drie sterren. Vaak wordt bij nieuwbouwprojecten gekozen voor sloten met twee sterren. Aan de hand van de beoordeling van SKG stel je vast hoe robuust de bestaande sloten in het ontwerp van een woning zijn. Het helpt hierbij ook te kijken naar het aantal punten waar de deur een verbinding heeft met het kozijn. Des te groter dat aantal immers is, des te langer duurt het voordat een inbreker de deur opengebroken heeft. 

Kijk niet alleen naar de sloten in een woning 

Het is belangrijk te beseffen dat zelfs de sloten met een beoordeling van drie sterren van SKG een inbraak nooit volledig zullen voorkomen. Er is meer nodig dan een goed slot op de deur en het raam. Denk bij het ontwerp en inrichten van een huis bijvoorbeeld ook na over het gebruik van beveiligingscamera’s rond de woning en een alarmsysteem binnen het pand. Vaak bestaat een goede inbraakbeveiliging uit deze drie componenten (inclusief de sloten). 

Analyse van de beveiligingsrisico’s in je woning 

Is de woning onlangs opgeleverd? Raadpleeg een slotenmaker om in kaart te brengen welke risico’s er opgemerkt kunnen worden in de bestaande inbraakbeveiliging. Zeker wanneer er nog geen alarmsysteem gemonteerd is kan dit interessant zijn. Het helpt je het alarmsysteem aan te laten sluiten bij de risico’s die je thuis loopt. 

Beveiliging van vastgoed bestaat uit drie lagen 

Beveiliging van vastgoed bestaat uit drie lagen 

Het beveiligen van vastgoed bestaat over het algemeen uit het doorlopen van meerdere stappen. De beveiliging van een woning bestaat namelijk niet uit één laag; althans, dat zou niet zo moeten zijn. Nog altijd vertrouwen veel huishoudens op de kwaliteit van het slot op de voor- en achterdeur van hun huis. Daar waar deze sloten absoluut geen garantie bieden, dat de kans op een inbraak minimaal is. Zelfs niet wanneer het om een pas opgeleverde nieuwbouwwoning gaat. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten sloten die je kunt gebruiken bij het beveiligen van woningen. Wanneer heb jij voor het laatst naar de staat van de inbraakbeveiliging van je woning gekeken? Je zou dit zeker eens per twee jaar moeten doen om inbrekers zo goed mogelijk buiten te kunnen houden. 

Beveiliging van vastgoed bestaat uit drie lagen 

Bij het optimaliseren van de inbraakbeveiliging van vastgoed wordt vaak gewerkt met drie verschillende lagen. De eerste laag wordt gevormd door de sloten die men binnen de woning gebruikt. Denk niet alleen aan de sloten op de voor- en achterdeur, maar ook aan bijzetsloten op ramen en bijvoorbeeld de deur van de schutting. Een tweede laag bestaat uit een alarmsysteem, welke je het beste zelf samen kunt stellen. Het is het alternatief voor het kopen van een bestaand pakket bij de bouwmarkt. Vaak sluit zo’n pakket niet goed aan de risico’s in de inbraakbeveiliging van jouw woning. Een derde laag in de inbraakbeveiliging van een huis bevat beveiligingscamera’s. Populair is de slimme deurbel, die men in steeds meer woningen gebruikt. Ook een camera aan de gevel van de woning helpt de kans op een inbraak te verkleinen. 

Goede sloten selecteren voor jouw woning 

Het is voor veel huishoudens niet gemakkelijk om een geschikt slot te vinden voor het beveiligen van hun woning. Wanneer je diverse modellen cilindersloten naast elkaar zet, zal niet altijd even duidelijk zijn wat de verschillen precies zijn. Belangrijk is het om te kijken naar het aantal punten waar de deur na montage van het slot verbonden zit met het kozijn. Des te groter dat aantal punten is, des te meer moeite kost het de inbreker om het slot te forceren. Daarnaast is het cruciaal dat een cilinderslot voorzien is van een anti-kerntrekcilinder. Nog altijd wordt kerntrekken door veel inbrekers gebruikt om een woning binnen te komen. 

Kijk ook naar de sloten op ramen in huis 

Niet alleen de voor- en achterdeur zouden van een goed slot voorzien moeten zijn. Houd ook rekening met het slot op de ramen. Dat geldt in het bijzonder voor de ramen die zich in de buurt van een regenpijp bevinden. Of wat te denken van het raam dicht bij het platte dak van de aanbouw of de garage? Het zou voor inbrekers relatief makkelijk zijn deze ramen open te breken, wanneer de kwaliteit van het slot op zo’n raam onvoldoende is. De kwaliteit van een slot valt af te lezen aan de beoordeling van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze stichting voorziet sloten van een beoordeling tussen de nul en maximaal drie sterren. 

Denk hieraan bij het ontwerpen en inrichten van je huis 

Denk hieraan bij het ontwerpen en inrichten van je huis 

Er komt ontzettend veel kijken bij het ontwerpen en inrichten van een nieuwbouwwoning. Op welke manier deel je de beschikbare ruimte in? Wat is een geschikte plek voor de lichtpunten? Hoe richt je in de keuken en badkamer in? Een aspect waar vaak niet direct aan wordt gedacht bij het ontwerpen van een woning is de inbraakbeveiliging hiervan. Je wilt niet alleen voor een oplossing kiezen waarvan het sloten design past bij de bouwstijl van de woning; het slot moet vooral ook veilig zijn. Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden bij de keuze voor een bepaald type slot. Laat je hierover niet adviseren door de aannemer of projectontwikkelaar, maar door een ervaren slotenmaker in de buurt. Ook online vind je veel informatie op de websites van slotenmakers. 

Kies je voor een nieuwbouwwoning in een nieuwbouwproject? Let in dat geval op de kwaliteit van de sloten op ramen en deuren bij een eerste bezichtiging. Het biedt je de mogelijkheid nog voor het betrekken van de woning voor een betere oplossing te kiezen, als de huidige sloten niet veilig genoeg zijn. 

Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurt sloten voor woningen 

Het is vaak lastig om zelf te bepalen in welke mate een slot voldoet aan de kwaliteitseisen die men hier tegenwoordig aan stelt. Je wilt de kans op een inbraak in huis tot een minimum beperken. Makkelijker maak je de keuze voor jezelf, wanneer je kijkt naar de beoordeling die de onafhankelijke stichting SKG aan een slot geeft. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting geeft sloten een beoordeling van maximaal drie sterren. Het aantal sterren vind je terug op het slot design en op de verpakking hiervan. Des te meer sterren een slot krijgt, des te kleiner is de kans dat het inbrekers lukt deze open te breken zonder opgemerkt te worden. Overigens betekent een beoordeling van drie sterren niet dat een inbraak volledig uitgesloten is. 

Vervang de cilinder voor uitvoering werkzaamheden 

Laat je de badkamer aanpakken na de oplevering van je nieuwbouwwoning? Vervang in dat geval de cilinder vooraf. Zo kun je de sleutel van je woning met een gerust hart aan de uitvoerende partij geven, zonder bang te hoeven zijn dat zij een kopie hebben van de sleutel voor het uiteindelijke slot. 

Combineer goede sloten met een alarmsysteem 

Juist om dit laatste punt is het zaak om een goed slot op de voor- en achterdeur te combineren met bijvoorbeeld een alarmsysteem in huis. Je kunt een alarmsysteem als dienst afnemen bij een partij, als pakket kopen in de bouwmarkt of deze zelf samenstellen. Dat laatste wordt aangeraden. Probeer zo goed mogelijk in kaart te brengen welke route een inbreker zou volgen bij een inbraakpoging in je woning. Op basis van dat pad kun je bepalen uit welke componenten een alarmsysteem zou moeten bestaan om de kans op een inbraak tot een minimum te beperken. Populair zijn de magneetcontacten voor de ramen en deuren van woningen en bijvoorbeeld de bewegingssensor voor in de hal. 

De perfecte design voor je tuin bij het verzorgen van dieren

De perfecte design voor je tuin bij het verzorgen van dieren

Sommige mensen houden ervan om katten te houden om voor te zorgen. Anderen geven de voorkeur aan honden omdat ze met je kunnen spelen. Er zijn echter ook mensen die voor kippen willen zorgen, simpelweg omdat ze van kippen houden of ze als voedselvoorraad willen hebben. Misschien ben jij een van hen. Als je op zoek bent naar kippenhokken waar je kippen onbeperkt naar buiten kunnen en zich ‘s nachts veilig voelen, dan moet je je tuin hiervoor ontwerpen. Er zijn verschillende kippenhokken om aan je behoeften te voldoen. Je hoeft alleen dat hok te kiezen dat past bij je behoeften en tuinontwerp, zodat het de schoonheid van je tuin niet bederft.

Wat is het nut van een kippenhok?

De primaire functie van een kippenhok is om je kippen te beschermen tegen wind, regen en sneeuw. Het is ook van cruciaal belang om je kippen te beschermen tegen mogelijke roofdieren. Je zou niet willen dat de kat van de buren met je kippen gaat spelen. Je kunt een goed voorbereide tuin voor je kippen hebben door een goed kippenhok, legnest, zitstok en een kippendeur te kopen.

Je kunt een houten kippenhok proberen

De meeste kippenhokken zijn gemaakt van hout. Andere hokken kunnen echter ook van onbewerkt hout zijn gemaakt. Regen, zon en andere weersfactoren kunnen dit ruwe hout beschadigen. Toch kun je een houten kippenhok hebben dat lang meegaat. Als je op zoek bent naar een uitstekend houten kippenhok voor buiten, dan moet je er een kopen die wind en regen kan trotseren. Je kunt kippenhokken krijgen die zijn gemaakt van onderhoudsvrij geïmpregneerd hout met dakleer. Beits of lak kan ook gebruikt worden om een ​​beschermingslaag aan je onbehandelde houten kippenhok toe te voegen. Houd er rekening mee dat niet alle beitsen en lakken gelijk zijn. Lees daarom goed de productbeschrijving.

Je kunt een groot of klein kippenhok hebben

Als je een goede locatie voor je kippen hebt gekozen, weet je waar je deze moet plaatsen. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de grootte van het kippenhok dat je wilt hebben. Er zijn verschillende maten voor kippenhokken. De maat die je ervoor kiest, moet passen in de beschikbare ruimte. De meeste buiten kippenhokken zijn behoorlijk groot. Je kunt echter ook een kleine proberen. Het is bijvoorbeeld eenvoudiger om in een kleiner hok bij de eieren te komen. Je kunt er ook een kiezen als je tuin maar een kleine hoeveelheid ruimte beschikbaar heeft. Kleinere kippenhokken hebben het voordeel dat ze eenvoudig in de tuin te installeren zijn. Je moet er echter voor zorgen dat het hok al je kippen kan beschermen. Hoeveel kippen er in een hok passen, lees je bij de productbeschrijvingen. Zo weet je zeker dat je kippen voldoende ruimte hebben om te scharrelen. Als je je eigen kippenhok wilt maken, heb je ook de keuze om je eigen tuin aan te leggen. Zo kun je zelf bepalen hoe ver je kippen vrij mogen rondlopen. Je kunt de maat ook aanpassen aan je eigen voorkeuren.

Werken in de bouw?

Werken in de bouw?

Misschien heb je geprobeerd vacatures in Utrecht te vinden en ontdekte je de banen waarin je geïnteresseerd bent. Maar misschien heb je je cv niet goed voorbereid. Je moet niet zomaar je cv opsturen. Je moet er eerst voor zorgen dat hij in perfecte staat is voordat je hem verstuurt. De recruiters halen hun eerste indruk van jou uit je cv. Je moet je cv dus alle aandacht geven die hij verdient en jezelf zo goed mogelijk presenteren. Dit artikel helpt je daarbij. Hopelijk krijg je een baan na het volgen van deze tips.

Gebruik een online cv-builder

Als je hebt geprobeerd een teksteditor te gebruiken om je cv te maken, dan moet je ontdekt hebben dat het soms moeilijk kan zijn. Je kan uren aan je cv werken en deze handmatig tot in de puntjes perfectioneren. Dit is niet alleen moeilijk, maar ook tijdrovend. Het is echter niet nodig om jezelf door al dat ongemak heen te worstelen. Je kunt gewoon een cv-builder gebruiken die je op internet kunt vinden. Deze builder helpt je een hoop tijd te besparen omdat bijna alles automatisch door de website wordt gedaan. De website zorgt ervoor dat je je werkgeschiedenis plaatst. Het zal ook de opmaak voor je verzorgen. Je hoeft alleen je gegevens in te voeren. Je kunt ook het lettertype en de grootte ervan wijzigen voordat jeje cv indient. Nadat alles in orde is, hoef je alleen je gegevens op de website in te voeren en deze zal verder het werk voor je doen. Op deze manier kun je gemakkelijk een cv maken die klaar is om te worden ingediend bij verschillende bedrijven

Pas je cv aan de functie aan

Recruiters besteden vaak maar zeven seconden aan het scannen van je cv voordat ze kiezen of ze meer over je willen weten. Je wilt zeker dat ze een blik werpen op je cv en geïnteresseerd zijn in jou. Door voor alle sollicitaties hetzelfde cv in te dienen, krijg je dat resultaat niet. In plaats daarvan moet je je cv dus aanpassen om specifiek in te gaan op de kwalificaties die in elke vacature worden vermeld. Als ze een bouwvakker willen, dan moet je benadrukken dat je in het verleden als bouwvakker hebt gewerkt. Je hoeft geen zaken te noemen die niet relevant zijn voor de functie die ze open hebben.

Denk na voordat je je foto invoegt

Het invoegen van een foto op je cv kan een langdurig onderwerp zijn. Het hangt allemaal af van waar je woont en solliciteert. Je moet bijvoorbeeld geen foto in je cv plaatsen als je woont of solliciteert bij bedrijven in de VS, het VK of Ierland. Bedrijven daar moeten aantonen dat hun wervings praktijken vrij zijn van vooroordelen op het gebied van ras, geslacht of uiterlijk, dingen die foto’s met zich mee kunnen brengen. Het is echter aan te raden om een ​​foto in je cv op te nemen wanneer je solliciteert bij bedrijven in andere landen, zoals Oostenrijk en België, maar ook in dit land. Je moet er dus voor zorgen dat je de gewoonte ontdekt wat betreft foto’s in een cv in te voegen, in het land waar het bedrijf waar je solliciteert is gevestigd. Als je besluit er een in te voegen, is het raadzaam om de meest recente foto die je hebt in te voegen.