Leren 3D printen met de Ultimaker S5

Met dank aan de Ultimaker S5 wordt het 3D printen voorgoed anders. Dit betekent ook dat er hele nieuwe doelgroepen met het printen aan de slag kunnen gaan. Zo is het onder andere zo dat er steeds meer zakelijke toepassingen voor zijn. Dit komt mede ook omdat de fabrikant voor vernieuwing kiest. Dit is altijd al een belangrijk punt van aandacht geweest. Ook met de S5 is weer gekozen voor vernieuwing en innovatie. Dat levert dan ook allerlei nieuwe opties op. Het kan voor een bedrijf dus heel interessant zijn om zelf ermee te willen gaan werken.

Het bouwoppervlak van de printer
Het is duidelijk dat de Ultimaker S5 een nieuw type 3D printer is. Er wordt op een andere manier gewerkt dan tot op heden gebruikelijk was voor de printers. Dat heeft vooral zijn weerslag op het bouwoppervlak. De fabrikant heeft er door een nieuwe manier van werken voor gezorgd dat dit nog beter te benutten is. Daardoor blijft de S5 goed compact, maar zijn de ontwerpen juist wel veel groter te maken dan voorheen. Daardoor is de printer door iedereen te gebruiken. Ook wanneer de ruimte daarvoor maar beperkt is. Dit is voordelig.

Zorgen voor exacte prints
Omdat het bouwoppervlak een stuk groter is, is ook meer in detail te werken. De Ultimaker S5 is ook op het gebied van het printproces weer verder ontwikkeld. Daardoor is voor hele exacte prints te zorgen. Doordat de ruimte die je hebt beter benut wordt, is er dus ook daadwerkelijk van alles mee mogelijk. Dit varieert van een simpel prototype, tot en met een volledige productie. Het is ook mogelijk om meerdere kleine ontwerpen gelijktijdig naast elkaar uit te werken in dezelfde printer. Ook zo is het oppervlak dus maximaal te benutten. Dit maakt de S5 zo interessant.

Allerlei andere goede voordelen
Wie echt met de Ultimaker S5 wil werken, doet er goed aan om verder te kijken dan alleen het bouwoppervlak. Het is in ieder geval goed om te kijken welke voordelen er nog meer aan zitten. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de wijzen waarop het printproces is ingericht. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om minder fouten en een kleinere marge te realiseren. Daardoor zijn de verschillende prints dus ook veel beter te benutten. Ook dit maakt het voor ondernemers alleen maar interessanter om ermee te werken. Al dit soort zaken wegen mee in deze belangrijke keuze.

Lees verder – Waarom een Ultimaker S5 3D printer kopen?