Wat moet je weten over de SVOH subsidie? 

Voor iedereen die zich eigenaar mag noemen van een woning geldt dat men er door de jaren heen wellicht voor gekozen zal hebben om één of meerdere verduurzamingswerkzaamheden uit te gaan voeren. Dit niet alleen omdat deze het wooncomfort verbeteren, maar uiteraard ook omdat ze een positieve invloed kunnen hebben op bijvoorbeeld de vaste kosten waarvan sprake is. Gelukkig is het zo dat je ervoor het uitvoeren van dergelijke werken voor kan kiezen om één of meerdere subsidies aan te vragen. Het spreekt namelijk voor zich dat ze stuk voor stuk niet onaanzienlijke kosten met zich meebrengen. Eén van deze subsidies is de zogenaamde SVOH subsidie. Alles wat je graag over deze subsidie zal willen ontdekken kan je te weten komen hieronder op deze pagina.

Wat is de SVOH subsidie precies?

Zoals de informatie hierboven al heeft aangegeven is het zo dat er vandaag de dag stevig wordt benadrukt hoe belangrijk het wel niet is om ervoor te kiezen om de woning waar je eigenaar van bent te verduurzamen. Dat is natuurlijk eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het spreekt immers voor zich dat ervoor kiezen om vastgoed te verduurzamen in de praktijk altijd gepaard gaat met niet onaanzienlijke kosten. Door gebruik te maken van de SVOH subsidie is het mogelijk om te kunnen rekenen op een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid tot een bedrag van maximaal 6.000 euro per woning. Je moet er wel rekening mee houden dat de woning bestemd moet zijn voor verhuur. Bovendien is het eveneens zo dat er nog een aantal voorwaarden gelden voor het kunnen verkrijgen van de SVOH subsidie. Deze voorwaarden zijn echter ondertussen danig versoepeld. 

Soepelere regels moeten meer geïnteresseerden aantrekken

Vanaf 1 april 2023 is het zo dat de overheid de subsidies voor het verkrijgen van de SVOH subsidie danig heeft aangepast. Eén van de belangrijkste wijzigingen heeft te maken met het feit dat het nu eveneens voor verhuurders van vastgoed in de vrije sector mogelijk is om deze subsidie aan te vragen. Daarnaast kan er eveneens worden vastgesteld dat het aantal partijen welke in aanmerking komen voor het ontvangen van deze subsidie verder werd uitgebreid. In het verleden werd er bijvoorbeeld rekening gehouden met zaken zoals bijvoorbeeld de huurprijs en het feit of er sprake was van bijvoorbeeld meerdere huurwoningen of niet. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Het spreekt voor zich dat het op deze manier ook voor grotere partijen mogelijk is om zo’n SVOH subsidie aan te vragen. Dit moet het aantal subsidieaanvragen sowieso al een flinke boost geven. 

Benut de voordelen van de SVOH subsidie! 

De SVOH subsidie heeft als belangrijkste doel om ervoor te zorgen dat het verduurzamen van huurwoningen een behoorlijk stuk betaalbaar wordt gemaakt. Daar lijkt ze ook best goed in te slagen door een tegemoetkoming aan te bieden oplopend tot zomaar even 6.000 euro per woning. Ben jij ook eigenaar van een woning die je verhuurt en ben je van plan om één of meerdere veranderingen op vlak van duurzaamheid aan te brengen? Dan is het sowieso altijd een aanrader om ervoor te kiezen om de mogelijkheden van deze verzekering te benutten. Ga voor duurzaamheid en Regel je subsidie!