Werken in de bouw?

Werken in de bouw?

Misschien heb je geprobeerd vacatures in Utrecht te vinden en ontdekte je de banen waarin je geïnteresseerd bent. Maar misschien heb je je cv niet goed voorbereid. Je moet niet zomaar je cv opsturen. Je moet er eerst voor zorgen dat hij in perfecte staat is voordat je hem verstuurt. De recruiters halen hun eerste indruk van jou uit je cv. Je moet je cv dus alle aandacht geven die hij verdient en jezelf zo goed mogelijk presenteren. Dit artikel helpt je daarbij. Hopelijk krijg je een baan na het volgen van deze tips.

Gebruik een online cv-builder

Als je hebt geprobeerd een teksteditor te gebruiken om je cv te maken, dan moet je ontdekt hebben dat het soms moeilijk kan zijn. Je kan uren aan je cv werken en deze handmatig tot in de puntjes perfectioneren. Dit is niet alleen moeilijk, maar ook tijdrovend. Het is echter niet nodig om jezelf door al dat ongemak heen te worstelen. Je kunt gewoon een cv-builder gebruiken die je op internet kunt vinden. Deze builder helpt je een hoop tijd te besparen omdat bijna alles automatisch door de website wordt gedaan. De website zorgt ervoor dat je je werkgeschiedenis plaatst. Het zal ook de opmaak voor je verzorgen. Je hoeft alleen je gegevens in te voeren. Je kunt ook het lettertype en de grootte ervan wijzigen voordat jeje cv indient. Nadat alles in orde is, hoef je alleen je gegevens op de website in te voeren en deze zal verder het werk voor je doen. Op deze manier kun je gemakkelijk een cv maken die klaar is om te worden ingediend bij verschillende bedrijven

Pas je cv aan de functie aan

Recruiters besteden vaak maar zeven seconden aan het scannen van je cv voordat ze kiezen of ze meer over je willen weten. Je wilt zeker dat ze een blik werpen op je cv en geïnteresseerd zijn in jou. Door voor alle sollicitaties hetzelfde cv in te dienen, krijg je dat resultaat niet. In plaats daarvan moet je je cv dus aanpassen om specifiek in te gaan op de kwalificaties die in elke vacature worden vermeld. Als ze een bouwvakker willen, dan moet je benadrukken dat je in het verleden als bouwvakker hebt gewerkt. Je hoeft geen zaken te noemen die niet relevant zijn voor de functie die ze open hebben.

Denk na voordat je je foto invoegt

Het invoegen van een foto op je cv kan een langdurig onderwerp zijn. Het hangt allemaal af van waar je woont en solliciteert. Je moet bijvoorbeeld geen foto in je cv plaatsen als je woont of solliciteert bij bedrijven in de VS, het VK of Ierland. Bedrijven daar moeten aantonen dat hun wervings praktijken vrij zijn van vooroordelen op het gebied van ras, geslacht of uiterlijk, dingen die foto’s met zich mee kunnen brengen. Het is echter aan te raden om een ​​foto in je cv op te nemen wanneer je solliciteert bij bedrijven in andere landen, zoals Oostenrijk en België, maar ook in dit land. Je moet er dus voor zorgen dat je de gewoonte ontdekt wat betreft foto’s in een cv in te voegen, in het land waar het bedrijf waar je solliciteert is gevestigd. Als je besluit er een in te voegen, is het raadzaam om de meest recente foto die je hebt in te voegen.